Bizler bir kağıt üzerine yazımızı yazarken paragraflar oluştururuz. Bu paragraflar aslında yazımızın bölümleridir. Html üzerinde de aynı şekilde yazımızı paragraflar oluşturarak yazarız. Bunu yaparkende P etiketinden yararlanırız.
Örnek:
<p> Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. </p> <p> Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. </p>
Önizleme:
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır.
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’ yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır.
Bu şekilde paragraflarımızı oluştururuz. Bir de bu paragrafları oluştururken satır sonu gelmeden birr alt satıra geçmemiz gerekebilmektedir. Bu gibi durumlarda ise br etiketi bizim imdatımıza koşmaktadır.
Örnek:
<p>Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun<br> dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum<br> kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir<br> harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. </p>
Önizleme:
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun
dikkatini
dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum
kullanmanın amacı,
sürekli ‘buraya metin gelecek, buraya metin gelecek’
yazmaya kıyasla daha dengeli bir
harf dağılımı sağlayarak
okunurluğu artırmasıdır.
Bazen yazdıklarımızın aynen çıktı olarak görmek isteriz. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Örneğin en basit haliyle az önce bir alt satıra geçmek için br etiketini kullandık. Şimdide aynı uygulamayı pre etiketi ile yapalım.
Örnek:
<pre>Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır. </pre>
Yinelenen bir sayfa içeriğinin okuyucunun dikkatini dağıttığı bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum kullanmanın amacı, sürekli 'buraya metin gelecek, buraya metin gelecek' yazmaya kıyasla daha dengeli bir harf dağılımı sağlayarak okunurluğu artırmasıdır.
Dersimizin sonuna geldik. Görüşmek üzere…